5 avantaje ale etichetelor linerless

5-avantaje-ale-etichetelor-linerless

Piața globală de etichete linerless a fost evaluată la 2,33 miliarde USD în 2019 și se estimează că va ajunge la 3,41 miliarde USD până în 2027*. Această creștere se datorează în primul rând intersului crescut al consumatorilor pentru produse care protejează mediul înconjurător.  Iar în momentul de față, etichetele linerless reprezintă cea mai bună modalitate prin care îți poți arăta grija fața de mediu.

Dar ce sunt etichetele linerless?

Sunt etichetele autoadezive care nu au pe spate un strat de protecție detașabil, ci sunt rulate una peste cealaltă. Datorită eliminării stratului de protecție, pe aceeași rolă se pot imprima cu până la 40% mai multe etichete linerless.

Acesta nu este singurul beneficiu pe care îl aduc etichetele linerless. Ele au devenit extrem de populare în ultima perioadă deoarece:

  1. Rezistă mai mult în timp – acestea au un strat protector rezistent la razele UV, umiditate si diverse substante chimice care le protejează pe o perioadă mai lungă de timp
  2. Eficiente din punct de vedere al costurilor – datorită faptului că sunt mai compacte etichetele linerless necesită costuri mai mici de ambalare, procesare și transport
  3. Necesită spațiu redus – o rolă cu etichete linerless ocupă mai puțin spațiu decât o etichetă normală ceea ce contribuie la optimizarea spațiului de depozitare
  4. Sunt mai sigure – deoarece nu mai au acel strat de protecție de silicon pe care se putea aluneca extrem de ușor, etichetele linerless oferă mai multă siguranță la locul de muncă
  5. Sunt sustenabile – dispar deseurile rezultate in urma folosirii etichetelor, deseuri destul de toxice și care sunt dificil de reciclat

Sustenabilitatea este principalul motiv pentru care majoritatea producătorilor optează pentru etichete de tip linerless. Aceste etichete ajută la reducerea fluxului de deșeuri solide și la eliminarea siliconului din depozitele de deșeuri (stratul de protecție adeziv pe care îl întâlnim la etichetele clasice are în componența sa silicon, un element extrem de toxic și greu de reciclat pentru mediul înconjurător).

Etichetele linerless folosesc tot spațiul disponibil cu informații utile – spațiile albe din dispunerea informațiilor dispar, etichetele necesită mai puțină hârtie pentru imprimare. În plus, folosirea unor astfel de etichete reduce amprenta de carbon (Co2). Putem spune ca acest tip de etichete contribuie la succesul inițiativelor verzi de ”zero deseuri” ale companiilor.

Deși etichetele linerless câștigă teren important în preferințele consumatorilor, sunt și câteva aspecte mai puțin plăcute de care trebuie să ții cont dacă vrei să faci trecerea către acest tip de etichete:

  • Costurile de producție sunt mai mari: costul unei etichete individuale linerless este mai mare decât cel al unei etichete clasice.
  • Necesită echipamente speciale pentru imprimare

Deși aceste două dezavantaje te pot face să crezi că trecerea la acest tip de etichete necesită o creștere a bugetului, adu-ți aminte că etichetele linerless necesită costuri mai mici de ambalare și transport, așa că investiția inițială va fi recuperată într-un timp scurt.

Ai nevoie de mai multe informații pentru a te convinge de avantajele acestor etichete? Contactează-ne la 031-780.03.18 și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Sursa: www.fortunebusinessinsights.com