Tot ce trebuie să știi despre etichetele direct termice

Tot-ce-trebuie-să-știi-despre-etichetele-direct-termice

Dacă în trecut printarea prin transfer termic era cea mai folosită metodă de printare, acum etichetele direct termice sunt preferate pentru o varietate de aplicații din industrii multiple. Acest lucru se întâmplă deoarece acestea aduc utilizatorilor o serie de avantaje ce contribuie la eficientizarea proceselor din mediul de business.

Ce este printarea direct termică?

Imprimarea direct termică (DT) este un proces de imprimare specializat care utilizează un cap de printare termic ce încălzește zone din hârtia acoperită cu un strat termo-senzitiv. Hârtia este tratată chimic pentru a-și schimba culoarea atunci când este expusă la căldură, astfel încât în contact cu capul de printare termic, zonele încălzite reacţionează şi formează imaginea dorită.

Unele imprimante termice directe pot produce imagini în două culori (de obicei roșu și negru). Aceste unități expun hârtia termică la două temperaturi diferite.

Care sunt principalele avantaje ale etichetelor direct termice?

Printarea se face mult mai rapid: nu ești sigur cum arată o etichetă direct termică? Gândește-te la chitanțele pe care le primești la benzinărie după ce alimentezi. Benzinăriile folosesc acest tip de etichete dintr-un motiv foarte bun: procesul de printare este extrem de rapid, fiind necesare doar câteva milisecunde pentru a imprima termic o chitanță.

Viteza unei imprimante termice și a etichetelor termice este foarte importantă, mai ales în aplicațiile la scară largă, cum ar fi tipărirea a sute de etichete de expediere. Cu etichetele termice, 100 de etichete de expediere pot fi imprimate în doar câteva minute, spre deosebire de imprimantele clasice unde procesul este mai îndelungat.

Sunt mult mai precise: printarea etichetelor direct termice nu necesită cernelă  ceea ce face ca imaginea rezultată să fie mult mai precisă, fără pete sau culori întinse. Tocmai de aceea pentru printarea EKG-urilor se folosesc imprimante direct termice și etichete. Ele trebuie să fie foarte precise pentru ca medicul să le poată citi corect.

Sunt mai economice: imprimantele direct termice au două caracterisitici importante care ajută la protejarea bugetului companiei tale: nu folosesc un ribon și nu au piese mobile care să se deterioreze în timp și care să necesite înlocuirea periodică. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să menții curat capul de imprimare.

Sunt mai fiabile: imaginează-ți că imprimanta se strică fix în timp ce printezi o serie de etichete de care ai nevoie imediat. Cu o imprimantă direct termică, acest lucru este mult mai puțin probabil. Deoarece acestea nu au părți mobile, șansele ca etichetele să se blocheze în imprimantă sunt mult mai mici.  De asemenea, datorită faptului că nu există părți care să se miște, există mai puține lucruri care se pot defecta într-o imprimantă direct termică.

Sunt mai sustenabile: folosirea unor etichete direct termice îți ajută compania să fie mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că imprimantele direct termice nu folosesc ribon sau carușe cu cerneală. 

Cât rezistă etichetele direct termice?

Etichetele tipărite create folosind metoda de imprimare direct termică sunt potrivite pentru aplicațiile de scurtă durată. Rezistă pe termen scurt (de obicei, șase până la nouă luni), în funcție de tipul de material de etichetă și de mediul de aplicare. Deoarece materialele de etichetă sunt sensibile la căldură, expunerea continuă la căldură și lumină ultravioletă (UV) va face ca imaginea imprimată să se estompeze în timp.

Dacă încă nu ești sigur de ce tip de etichete ai nevoie pentru procesele tale, ne poți scrie la comenzi@zinta.ro, și unul dintre consulanții ZINTA te va ajuta să faci alegerea potrivită.