Role de etichete sau etichete în coală? Care este diferența?

Role-de-etichete-sau-etichete-in-coala

Etichetele sunt utilizate în foarte multe aplicații, drept urmare există: etichete de expediere, etichete de produse, etichete de depozitare, etichete de organizare, etichete de paleți, etichete pentru nume și lista poate continua.

Deoarece există atât de multe variante, fiecare cu particularitățile și specificațiile ei, de multe ori este dificil să știi exact ce tip de etichete trebuie să cumperi că să se potrivească aplicațiilor și nevoilor tale.

Este important să știi că există două modalități în care etichetele pot fi organizate: în rolă sau în coală. Ele au caracteristici total diferite și sunt utilizate în scopuri diferite. Mai jos poți vedea în ce situații poate fi folosit fiecare tip, astfel încât să îți fie mai ușor să faci achiziția.

Etichetele în coală

Etichetele în coală se folosesc pentru imprimantele cu jet de cerneală sau laser. Acestea au dimensiunea standard format A4, dar se pot găsi și în formate mai mari: 22 x 36 cm, 28 x 43 cm, 33 x 48 cm. Utilizarea lor este extrem de simplă, foia de etichete se încarcă în imprimantă ca o hârtie normală și printarea se poate efectua.

De obicei, aceste etichete sunt destinate tirajelor mici și medii, iar aplicarea lor se face manual.

Acestea pot fi folosite:

  • Dacă printezi același conținut pe fiecare etichetă: de exemplu, vrei să pregătești etichete cu adresele de retur.
  • Dacă vrei să printezi etichete color care conțin elemente grafice mai complexe, de exemplu, fotografii sau logo-uri. Imprimantele de documente pot printa până la 600 DPI, așa că te vei bucura de un print de calitate.

Role de etichete

Etichetele în rolă sunt etichete profesionale ce pot fi folosite doar cu imprimante dedicate printării de etichete: imprimante direct termice, imprimante cu transfer termic sau imprimante cu cerneală. Etichetele sunt rotite în jurul unei bobine de carton, iar rola este montată în interiorul imprimantei.

Există o mare varietate de role de etichete: etichete lucioase, etichete semilucioase, etichete colorate, etichete transparente sau chiar etichete eco thermal. De asemenea, acestea se diferențiază și în funcție de tipul de adeziv: etichete cu adeziv permanent, etichete cu adeziv semipermantent, etichete cu adeziv ușor de dezlipit sau cu adeziv special pentru produsele congelate.

Folosește-le dacă:

  • Printezi alt conținut pe fiecare etichetă: coduri de bare, etichete de expediție, etichete cu numele participanților la evenimente, etc.
  • Vrei să economisești bani: Știai că printre cele mai scumpe obiecte din lume se numără cartușele de cerneală? Așa că, dacă vrei să-ți optimizezi bugetele, e cazul să optezi pentru etichetele în rolă.
  • Ai nevoie să printezi rapid: Etichetele în rolă pot fi printate foarte repede, unele imprimante fiind proiectate să printeze până la 70 etichete/minut.  
  • Printezi cantități mari: Dacă printezi mai mult de 500 de etichete lunar ai două opțiuni. Fie externalizezi acest serviciu, fie îți achiziționezi o imprimantă profesională și folosești etichete în rolă. A doua opțiune îți oferă control asupra procesului și, pe termen lung, este mai rentabilă.
  • Ai nevoie de etichete diverse: În portofoliul Zinta există etichete în rolă de diverse dimensiuni și forme, pentru orice aplicație. Dar dacă nu găsești exact etichetele de care ai nevoie, există posibilitatea să le creăm special pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să ne lași un mesaj pe comenzi@zinta.ro.